قوانین حاکم بر خوابگاه های دانشجویی

معرفی خود با تصمیمات و پذیرفتن عواقب آن ها

انسان به عنوان موجودی که دارای قدرت انتخاب است، مؤظف می باشد مسئولیت تمام تصمیمات و اعمال خود را بر عهده بگیرد. این خصوصیت در بین جامعه دانشگاهی و به ویژه دانشجویان و ساکنین خوابگاه های دانشجویی دخترانه و پسرانه بسیار حائز اهمیت است. با پذیرش یک دانشجو در خوابگاه و پانسیون های دانشجویی، این فرد بلافاصله یکی از ساکنین خوابگاه به حساب می آید و از هیچ نظری با دیگر افرادی که روزها یا ماه های بیشتری در خوابگاه و پانسیون اقامت داشته اند، تفاوتی ندارد. به همین دلیل تعهداتی که به صورت کتبی یا شفاهی بین ساکنین یا دیگر دانشجویان ساکن در خوابگاه و همچنین مسئولین خوابگاه برقرار می شود، برای افراد تازه وارد نیز صدق می کند که پایبند بودن به آن ها اولین وظیفه ساکنین خوابگاه های دانشجویی پسرانه و دخترانه می باشد.

بهترین کار برای معرفی خود به مسئولان خوابگاه و هم اتاقی ها، برقراری روابط دوستانه و نشان دادن حسن نیت خود است. زیرا آن دسته از ساکنین  خوابگاه ها، اقامتگاه ها و پانسیون های دانشجویی دخترانه و پسرانه که با حرف به معرفی خود می پردازند، اگر بعدها در عمل خلاف آن حرف ها ثابت شود، عواقب ناخوشایندی از جمله طرد شدن از جانب ساکنین خوابگاه را به دنبال خواهد داشت. به طور کلی تعهداتی که دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشجویی خودگردان و دولتی با آن سر و کار دارند در دو دسته طبقه بندی می شود که در ادامه به توضیحاتی در مورد هر کدام پرداخته می شود.

تعهد به خوابگاه و شرایط زندگی در آن:

در روزهای ابتدای اقامت در خوابگاه ها، اقامتگاه ها و پانسیون های دانشجویی دخترانه و پسرانه، ساکنین در معرض اخذ تصمیماتی قرار می گیرند که بعدها بر چگونگی سپری شدن زندگی آن ها در خوابگاه تأثیرگذار خواهد بود. با توجه به اینکه زندگی در خوابگاه های دانشجویی فرد را مجاب به رعایت قوانینی می کند که توسط نهادهای مربوطه و مسئولین خوابگاه تعیین شده است، پس ساکنینی که نمی توانند به شرایط و قوانین حاکم در خوابگاه متعهد بمانند، تقریبأ جایی در خوابگاه نخواهند داشت، زیرا اعمال و رفتار این گروه از ساکنین نه تنها موجب ناراحتی و آزار مسئولین می شود، بلکه باعث برهم خوردن آرامش دیگر ساکنین خوابگاه، پانسیون و اقامتگاه های پسرانه و دخترانه خواهد شد.

دانشجوی تازه وارد به خوابگاه، عمومأ مؤظف به امضای تعهدنامه ای خواهد بود که در آن متعهد خواهد شد تمام زیان های مالی و معنوی به خوابگاه و ساکنین آن را بر عهده گرفته و در قبال کارها و اعمال خود پاسخگو باشد. این تعهدات ممکن است مربوط به آسیب رساندن به در و دیوار خوابگاه و دیگر وسایل و امکانات موجود در آن و یا فحاشی و درگیری فیزیکی با دیگر ساکنین خوابگاه باشد. در صورت وقوع و بروز هرکدام از این اقدامات، مسئولین خوابگاه ها و پانسیون های دانشجویی خودگردان و دولتی، ناچار خواهند بود وضعیت به وجود آمده را به مقامات و نهادهای بالاتر گزارش دهند که عواقب آن گریبانگیر دانشجوی ساکن در خوابگاه خواهد بود.

تعهد به دیگر ساکنین خوابگاه:

علاوه بر تعهدنامه های کتبی که متقاضیان پانسیون ها و خوابگاه های دخترانه و پسرانه در صورت پذیرش آن را امضا خواهند کرد، تعهدهای اخلاقی نانوشته ای نیز در خوابگاه حاکم است که هرکس به نوبه خود مؤظف به برعهده گرفتن آن ها خواهد بود. از جمله مهمترین تعهد در بین ساکنین خوابگاه، احترام به حریم خصوصی هم اتاقی ها و دیگر ساکنین خوابگاه می باشد. یک دانشجوی ساکن در خوابگاه باید به تمام ارزش های اخلاقی که باعث حفظ عزت نفس و شأن انسانی دیگر ساکنین خوابگاه می شود، متعهد باشد.

پذیرفتن مسئولیت زندگی در اجتماع کوچکی مانند خوابگاه گرچه به ظاهر ساده به نظر می رسد، اما شامل رعایت تعهدات و مسئولیت هایی خواهد بود که بدون آن ها و همچنین در صورت نقض آن ها، مشکلات و معضلاتی را به دنبال خواهد داشت که گاهی ممکن است عواقب آن جبران ناپذیر باشد.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • chat
    یک نظر ارسال کنید