زندگی خوابگاهی ویژه جدیدالورودها

شروع زندگی در خوابگاه

 خود را برای همه نوع سلیقه آماده کنید

 دانشگاه یک مکان جدید برای آشنایی با انواع قومیت‌ها و ملیت‌ها است، علایق و سلایق متفاوت همه‌ی گروه‌ها، فرصتی برای آشنایی با فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌های مختلف را در اختیار شما می‌گذارد و البته گاهی همین تفاوت‌ها زمینه‌ی بروز اختلاف و دعوا می‌شود.

دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد معمولاً کمتر با هم به توافق می‌رسند، ولی این نکته را در ذهن داشته باشید که وقتی با یک دانشجوی سال اولی آشنا می‌شوید، دلایل زیادی برای بروز اختلاف و تنش وجود دارد. وقتی فرد از خانواده یا جایی که مورد حمایت بوده‌ است، دور می‌شود و برای اولین بار قرار است روی پای خودش بایستد و تنها زندگی کند، کاملاً قابل درک است که گاهی دچار دلتنگی شود. حتی آرام‌ترین و صبورترین افراد هم در چنین شرایطی ممکن است کنترل خود را از دست بدهند و عصبانی شوند.

البته زندگی کردن با برخی افراد واقعاً کار دشواری است. حالا فکر کنید چنین شخصی، هم‌اتاقی شما هم باشد. در این مواقع بهتر است اگر با این افراد دچار چالش شدید، قبل از هر واکنشی، ریشه‌ی این نوع رفتار را پیدا کنید و یک راه‌حل مناسب برای برخورد با آن بیابید. پس به جای غُرغُر کردن دنبال یک راه‌حل برای پایان دادن به این مشکل باشید.

قانون مهم : قبل از هر واکنشی، تمام جوانب کار را بسنجید. اگر در خوابگاه زندگی می‌کنید، مشاهده‌ی اندکی بی‌نظمی چیز عجیبی نیست. فقط بهتر است یاد بگیرید همیشه و همه‌جا آرامش خود را حفظ کنید.

قانون مهم : بزرگ‌ترین دعواها در محیط‌های خوابگاهی معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که کسی غذای شخص دیگری را خورده باشد. اگر شما و هم‌اتاقی‌تان مواد خوراکی خود را بر روی میز اتاق می‌گذارید، به یاد داشته باشید که این خوراکی‌ها به هر دوی شما تعلق دارد. این مواد توسط هر دوی شما خریداری شده است و ممکن است هر کس دیگری غیر از شما هم از آن استفاده کند.

دوستای عزیز همون طور که میدونید کشور ما یه کشور قانون مداری هست پس بالطبع خوابگاه هایی که شما عزیزان قراره به امید خدا در اون ها سکونت داشته باشید یک سری قوانین خاصی دارن که باید رعایتشون کنید در این صورت خودتون هم راحت ترید

البته یه چیزی داخل پارانتز بهتون بگم که این قوانین اونطور که شما فکر می کنید سخت هم نیستن و مطمئنا همه‌ی شما عزیزان خیلی راحت خودتون را باهاشون وفق میدید

این قوانین یه فایده هم واسه خودمون داره اونم اینه که از همین الآن خودمون رو به قانونمند بودن عادت میدیم و تو آینده موفق‌تر خواهیم بود.

قوانین خوابگاه :

دوستان عزیز، در خوابگاه هر گونه تغییر یا تعویض قفل اتاق‌ها بدون موافقت کتبی سرپرست خوابگاه ممنوع می‌باشد.

در خوابگاه حق عوض کردن و یا واگذاری اتاق مسکونی خودتون به فردی دیگر( حتی مقیم همون خوابگاه) وجود ندارد. اما یک شرطی وجود دارد که اگر مجوز کتبی از مسئول خوابگاه داشته باشید یا امور دانشجویی واحد دانشگاهی تأیید کنه، این امکان وجود دارد.

 درصورتی که در امور تأسیساتی یا وسایل اتاق های مسکونیتون تو خوابگاه مثل کلید پریز انشعابات آب و گاز، تلویزیون و… اختلالی پیش بیاد که نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشه شما و هم اتاقی هاتون موظفین این موضوع رو به صورت کتبی به مسئول خوابگاه اطلاع بدین تا اونا رسیدگی کنن و از خودتون مهندس بازی در نیارید لطفا چون مسئولیت عدم اعلام این مشکل یا دخالت مستقیم تو امور تأسیساتی که موجب ضایعات احتمالی جانی و مالی بشه( خدای نکرده) به عهده ی شما و هم اتاقی هاتونه.

 دانشجو موظفه بهداشت و نظافت اتاق خودش و اماکن عمومی خوابگاه رو حفظ کنه. دوستان عزیز شما قرار است یه مدت تو خوابگاه زندگی کنید پس خوابگاه رو مثل خونه‌ی خودتون بدونید و به تمیز بودنش اهمیت بدین که اول از همه به نفع سلامتی خودتونه.

 استعمال دخانیات و نگهداری وسایل مرتبط با اون در همه جای اماکن دانشگاهی از جمله خود خوابگاه ممنوعه.

ظاهر شدن با سر و وضع عجیب و غریب که مغایر با شئون و آداب اسلامی باشه تو محیط و اماکن عمومی اطراف خوابگاه ممنوعه.

آوردن وسایلی مثل یخچال و تلوزیون شخصی، دستگاه ویدیو سی دی، کامپیوتر و هر وسایل اضافی به داخل خوابگاه منوط به اخذ موافقت معاونت دانشجویی واحده.

 ایجاد هرگونه مزاحمت که باعث بشه آسایش هم خوابگاهی‌هاتون از بین بره مثل ایجاد سر و صدا، درگیری، استفاده از وسایل صوتی و تصویری با صدای بلند و… ممنوعه. هم چنین اگه خواستید جشنی خارج از برنامه‌ی امور فرهنگی واحد با دوستاتون بگیرید باید از اداره‌ی امور خوابگاهی مجوز بگیرید و تعهد بدید که شئونات اجتماعی و اسلامی رعایت میشه.

 چیزی که تو خوابگاه خیلی مهمه ساعت ورود و خروجتونه چون شما دست مسئولین خوابگاه امانتید پس حق بدید که یکم تو این قضیه سخت گیر باشن. ساعات ورود و خروج تو فصل‌های مختلف از سوی امور دانشجویی تعیین میشه و تو تابلوی اعلانات اعلام میشه پس حواستون به تابلوی اعلانات باشه.

ورود یا خروج تو ساعات غیر مجاز تو مواردی مثل عزیمت یا برگشتن از مسافرت، اردوها و فعالیت‌های آموزشی-تحقیقاتی و سایر موارد خاص و یا شرایطی که خارج از اراده‌ی دانشجو باشه با ثبت تو دفتر مخصوص خوابگاه و ارائه‌ی مدارک بلامانع است.

سه مورد گزارش از سرپرست امور خوابگاه‌ها مبنی بر عدم رعایت ساعات تعیین شده موجب لغو مجوز اقامتتون تو خوابگاه میشه. و امور دانشجویی ضمن اطلاع به خانوادتون و ارجاع شما به مرکز مشاوره و راهنمایی در مورد ادامه‌ی سکونتتون تو خوابگاه تصمیم میگیره. خیلی حواستون باید به ساعات ورود خروجتون باشه.

دانشجو موظفه هنگام خروج از خوابگاه وسایل برقی و گازسوز اتاقشو خاموش کنه چون هر اتفاقی که ناشی از عدم رعایت این قضیه باشه بیفته مسئولیتش بر عهده ی دانشجو هست. در ضمن استفاده از وسایل گرمازا و پرمصرف شخصی تو خوابگاه ممنوعه.

رعایت ادب و احترام متقابل بین دانشجو و مسئولین خوابگاه الزامیه که مطمئنا همه‌ی شما بزرگواران خیلی خوب از پس این موضوع بر میاین.

وقتی هم خوابگاهیتون بر خلاف این مقررات عمل کرد یه وقت خودتون وارد میدان عمل نشید و باهاش برخود لفظی یا فیزیکی به هیچ وجه نداشته باشین. تو این موارد فقط کافیه به مسئول خوابگاه بگید و همه چیو بسپرید دست ایشون.

تبصره هر گونه درگیری لفظی و فیزیکی بین دانشجوها هم  به کمیته‌ی انضباطی گزارش داده میشه هم باعث محرومیت دانشجو یا دانشجوهای مقصر از خوابگاه میشه.  دوستای من سعی کنید در هرشرایطی از جر و بحث و دعواهای فیزیکی به شدت دوری کنید که به نفع همه‌اس. چون ممکنه اتفاقاتی تو این مشاجره‌ها بیفته که خدای نکرده باعث یک عمر پشیمونیه خودتون و خانواده‌هاتون بشه.

همون طور که قبلا هم گفتم حضور شبانه دانشجوها تو خوابگاه الزامیه و در صورت بروز هر گونه حادثه، بیماری و یا عدم مراجعه مراتب باید با تکمیل فرم مرخصی به اطلاع متصدی خوابگاه رسونده بشه.

همون طور که هیچکس تو خونه‌ی خودش زباله تو جاهای ناجور مثله دستشویی و حموم و… نمیریزه چون باعث گرفتگی فاضلاب میشه. اینجا هم مثل خونه‌ی خودتونه پس سعی کنید رعایت کنید و پارچه و امثالهم تو حموم نریزید چون مسئولیتش با شماست و خسارتشم از خودتون میگیرن. اگر این کار رو تکرار کنید خدای نکرده از سکونت تو خوابگاه محروم میشید

مجوز اقامت دانشجو تو خوابگاه در صورت محرز شدن عدم صلاحیت اون برای ادامه سکونتش تو خوابگاه در هر مقطع زمانی میتونه لغو بشه که تشخیص عدم صلاحیت بر عهده‌ی کمیته‌ی انضباطی دانشجوها یا معاون دانشجویی واحده.

مهمان به هیچ وجه حق اقامت شبانه تو خوابگاه رو نداره. فقط در موارد ضروری که مهمان از بستگان نزدیک دانشجو باشه( مادر و خواهر برای دانشجو دختر و پدر و برادر برای دانشجو پسر) و امکانات خوابگاه هم اجازه بده، با اخذ مجوز اقامت از امور دانشجویی و پر کردن فرم مهمان، پذیرش وی برای حداکثر دوشب بلامانعه.

دوستان عزیز اینا کل قوانین خوابگاه بودن که شما خیلی راحت میتونید با رعایت کردنشون زندگی خوابگاهیتون رو واسه خودتون و دوستاتون تو خوابگاه شیرین کنید و خاطرات به یادموندنی واسه هم رقم بزنید.

دوستان عزیز یکی از موضوعاتی که توی زندگی بخصوص زندگی خوابگاهی اهمیت ویژه‌ای داره رعایت بهداشته. میدونم که الآن عصر تکنولوژیه و همه‌ی شما تا حدودی از نقش بهداشت فردی و اجتماعی در سلامت انسان‌ها با خبرید..

همون طور که میدونید خوابگاه یه مکان عمومیه و خب انتشار بیماری تو این جور جاها هم اگر بهداشت به خوبی رعایت نشه بیشتره.

اولین قدمی که تو رعایت بهداشت میشه برداشت اینه که هر فرد بهداشت خودشو خیلی خوب رعایت کنه که این اتفاق در وهله‌ی اول برای سلامتی خود اون فرد بسیار موثره.

دوستان عزیز شما اگه تو خوابگاه موردی از هم خوابگاهی هاتون دیدید که بهداشت رو خوب رعایت نمی‌کنه خیلی دوستانه بهش تذکر بدید و عواقب این کار رو بهش گوشزد کنید یا کتابایی رو بهش معرفی کنید که این قضیه رو براش روشن کنه مطمئناً در این صورت اون دوستتون هم به اشتباه خودش پی میبره.

حالا هم میخوام چند تا نکته در خصوص بهداشت فردی و اجتماعی در اختیارتون بزارم که میتونید با هشتگ‌های بهداشت فردی و اجتماعی دنبالشون کنید امیدوارم به دردتون بخوره و بتونید ازشون استفاده کنید.

خب دوستان بزرگوار مطالب ما در رابطه با قوانین زندگی در خوابگاه به پایان رسید. امیدواریم که این نکات تونسته باشه مسیر شروع دوره جدیدی از زندگی‌تون رو ذره‌ای روشن‌تر کنه تا به بهترین نحو ممکن بتوانید خود را با شرایط جدید وقف دهید و بهترین عملکرد خودتون رو حفظ کنین.

 برای تمامی شما بزرگواران آرزوی موفقیت میکنیم.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • chat
    یک نظر ارسال کنید