بهداشت فردی و اجتماعی در خوابگاه

١- پاکسازی اتاق ها رو به صورت مرتب و با کمک هم انجام بدید و از تجمع پیدا کردن اشیاء زائد و دور از استفاده تو محیط خوابگاه جلوگیری کنید چون این خودش یه منبع برای شیوع بیماری های مختلفه. ٢- شستشوی پتو ها، ملحفه ها و وسایلی که با پوست شما در تماسه اهمیت داره چون استفاده ی مشترک شما هنگام نشستن و دراز کشیدن روی تخت ها امکان انتقال بیماری های قارچی و پوستی رو افزایش میده. ٣- جهت خشک کردن وسایل بهترین راه استفاده از نور خورشیده چون اشعه ی ماورای بنفش ضدعفونی کننده ی خوبیه. ۴- از یخچال ها درست استفاده کنید یعنی از تلنبار کردن مواد غذایی تو حجم زیاد تو یخچال ها جلوگیری کنید. یخچال هارو مرتب بازبینی کنید و توی پاکیزه نگهداشتنش نهایت تلاشتونو بکنید. تبصره: پاکیزه نگهداشتن بخش های داخلی یخچال بر عهده ی دانشجو هستش پس لازمه هر ١۵ روز یه بار یخچالو خاموش کنید و داخلشو حسابی تمیز کنید. ۵- ظرفشویی رو بلافاصله بعد از شستن ظرف ها تمیز کنید این کارتون از گرفتگی سینک ظرفشویی جلوگیری می کنه چون نمیزاره مواد غذایی به خصوص چربی ها جمع بشن توی سینک. ۶- بعد از استحمام یا اصلاح صورتتون در روشویی ها تیغ و وسایل دیگه رو به هیچ وجه توی محیط رها نکنید. ٧- لوازم استحمام از قبیل لیف و کیسه و حوله و دمپایی و روسری و کلاه و وسایل خواب باید شخصی باشه پس دانشجوها نباید از وسایل شخصیه هم استفاده کنن. ٨- ریختن زباله توی محیط خوابگاه یه حرکت غیر اصولیه پس اینکارو اصلاً انجام ندید. همچنین ایجاد فرهنگ درست بهداشتی زیست محیطی قبل از همه وظیفه ی قشر تحصیلکرده یعنی شماست. ٩- سعی کنید زباله هاتونو هم تفکیک کنید مثلاً قوطی های آلومینیومی و شیشه ای و پلاستیکی رو توی کیسه های زباله ی جدا قرار بدید چون بعضی از این مواد قابلیت بازیافت دارن و این کار شما مسئولین رو تشویق می کنه که یه تمهیداتی برای این موضوع در نظر بگیرن و از هدر رفتن سرمایه ی کشورمون جلوگیری میشه. ١٠- سیگار کشیدن یه عادت اجتماعی خیلی غلط و بیهوده اس. این باور رو قبولش کنید و توی ترویجش یه لحظه هم شک و درنگ نکنید. ١١- اگر میخواید از سوپرمارکت ها و مغازه ها مواد غذایی بخرید مواد غذایی با بسته بندی سالم تهیه کنید و به تاریخ تولید و انقضا و پروانه ی ساخت توجه ویژه ای داشته باشین. ١٢- اگر میخواید مواد غذایی خونگی تهیه کنید تا حد امکان خودتون اونارو درست کنید چون ممکنه مراکز تهیه ی این مواد غذایی اصول بهداشتی رو با دقت کافی رعایت نکنن. ١٣- مواد غذایی که پخته شدن و آماده هستن رو مدت زیادی داخل اتاق نگه ندارید چون دمای اتاق شرایط مناسب رو برای تجمع و رشد میکروب ها روی مواد غذایی فراهم می کنه. ( دمای مناسب جهت نگهداری غذا کمتر از ۴ درجه و یا بالاتر از ۶٠ درجه ی سانتیگراده.) ١۴- دوستا ی عزیزم درصورت بروز بیماری های واگیر دار یا آلودگی خوابگاه به حشرات و جوندگان مسئول خوابگاه رو سریعتر در جریان بزارید. ١۵- همه ی شما الآن از بحران کم آبی مطلع هستین پس از هدر دادن آب توی استحمام ها یا استفاده ی نادرست از آب به شدت جلوگیری کنید. ١۶- نظافت داخل اتاق ها به عهده ی دانشجوهاست پس ضروریه حداقل دو هفته یه بار کتابها و سایر وسایل اتاق ها جابه جا بشه و زیر و اطرافشون تمیز بشه. ١٧- باز گذاشتن در یا پنجره به مدت چند ساعت تو روز باعث تهویه و تعویض هوای اتاق میشه.   دوستان عزیز شاید شما وقتی به این موارد نگاه کنید بگید وای چه قدر سخته ولی اینو بدونید که همه ی این ها به خاطر سلامتی شماست. بالاخره شما سازندگان آینده ی کشورمون هستید و سلامتی شما واسه‌ی همه‌ی ما اهمیت ویژه‌ای داره مطمئن باشید اگر همه‌ی موارد بالا رو با کمک هم خوابگاهی‌ها و مسئولین خوابگاه رعایت کنید میبینید که اینقدرها هم که فک می‌کنید سخت نیستن. اگه خدایی نکرده مریض بشید  از درساتون عقب میفتین و نمیتونین جبرانشون کنید  پس همیشه این جمله‌ی پیشگیری بهتر از درمان است رو توی ذهنتون داشته باشین.   خب دوستان بزرگوار مطالب ما در رابطه با بهداشت فردی در خوابگاه به پایان رسید. امیدواریم که این نکات تونسته باشه مسیر شروع دوره جدیدی از زندگی‌تون رو ذره‌ای روشن‌تر کنه تا به بهترین نحو ممکن بتوانید خود را با شرایط جدید وقف دهید و بهترین عملکرد خودتون رو حفظ کنین.   برای تمامی شما بزرگواران آرزوی موفقیت میکنیم.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • chat
    یک نظر ارسال کنید