افزایش تمرکز حواس حین مطالعه

تمرکز حواس در حین مطالعه، کلید اصلی فهم مطالب است و کلید اساسی تمرکز حواس، استفاده از روش‌هایی است که باعث تقویت و پرورش مهارت های لازم برای این کار طراحی شده‌اند. در این مطلب درباره ۸ روش تقویت تمرکز حواس می‌خوانید.

۱. طرح سؤال

طرح سؤال پیش از مطالعه دقیق، فرد را وادار می کند تا به طور فعالانه و با تمرکز، دقت کافی، انگیزه و علاقه، به مطالعه بپردازد. طرح سؤال هنگام مطالعه، یکی از روش‌هایی است که خواننده را فعال و به طور عمیق درگیر می‌کند و سبب برانگیختن جدیت و تلاش فرد در هنگام مطالعه می‌شود. فرد برای یافتن پاسخ سؤالات خود، بایستی تمرکز حواس خود را حفظ کند.

۲. تندخوانی

تندخوانی، باعث توجه بیشتر، فهم مطالب و در نتیجه، یادگیری بهتر می‌شود. ذهن ما قادر است هزاران کلمه را در دقیقه از خود عبور دهد؛ ولی اگر سرعت مطالعه ما پایین باشد، ذهن، وقت اضافی می آورد و ناچار به این شاخه و آن شاخه می پرد؛ که نتیجتا موجب حواس پرتی می‌شود.

۳. خواندن اجمالی

روش خواندن اجمالی، مبتنی بر یک نمونه گیری سریع از نکات اساسی و صرف نظر کردن از جزئیات است. در این روش ابتدا خواننده، مطالب را سازمان دهی کرده و هدف از مطالعه را مشخص کرده، مقدار زمان مطالعه و میزان دشواری کتاب را تخمین زده و سپس از طریق سؤال کردن، کنجکاوی، علاقه، دقت و تمرکز حواس خود را افزایش می‌دهد.

۴. جدیت در مطالعه

به محض نشستن پشت میز مطالعه، خواندن را با جدیت شروع کنید؛ زیرا اگر سریع مشغول به کار مطالعه شوید، تمرکز حواس زود به دست می‌آید. این ضرب المثل چینی را به یاد داشته باشید که «فتح ستارگانی که هزاران فرسنگ از ما دور هستند، با برداشتن قدم اول، امکان پذیر است». شک و تردید، موجب حواس پرتی یا ایجاد تخیلات واهی می شود.

focusing

۵. استفاده از راهنما به هنگام مطالعه

یکی از شیوه های برقراری تمرکز حواس، استفاده از یک راهنما، چون انگشت سبابه، مداد و… به هنگام مطالعه است. استفاده از یک راهنما حین مطالعه، باعث تمرکز حواس بهتر، عادت به روان خوانی، جلوگیری از برگشت برای دوباره خوانی، اتلاف وقت و جلوگیری از خستگی چشم و ذهن می‌شود.

۶. خط کشیدن زیر مطالب مهم

استفاده از این روش، یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که اغلب دانشجویان از آن استفاده می‌کنند. هنگام مطالعه، با استفاده از یک مداد، مطالب مهم و اساسی را علامت گذاری کنید؛ چراکه برای مشخص کردن مطالب مهم و اساسی، هایلایت کردن آنها لازم است.

۷. علاقه به مطالعه

علاقه داشتن به مطالعه، یکی از شروط اصلی و اساسی ایجاد تمرکز حواس است. هنگامیکه خواننده به موضوعی علاقه‌مند می‌شود، خود به خود بر آن تمرکز می‌کند؛ بیشتر دقت می کند و به راحتی مطالب را به حافظه می سپارد و بعد هم خیلی راحت آن را به خاطر می‌آورد. افکار منفی و بیمارگونه را از خود دور کنید و هر موقعیت را تا جایی که می‌توانید، به طور منطقی، تعبیر و تفسیر کنید.

۸. تعیین زمان و مکان مطالعه

یکی از راه‌های برقراری تمرکز حواس، مطالعه کردن در ساعاتی از روز است که برای فرد مناسب‌تر است؛ اما تخمین مناسب‌ترین زمان برای مطالعه، کاری دشوار است و به عادات فرد بستگی دارد. برخی افراد عادت دارند تا نیمه‌های شب بیدار باشند و با خیال راحت در سکوت و آرامش شبانه مطالعه کنند؛ اما برخی دیگر عادت دارند زود بخوابند تا صبح زودتر از خواب بیدار شوند و در ساعات اولیه روز به مطالعه بپردازند. با این توصیف، تعیین زمان و مقدار مطالعه، باعث آگاهی از تمام زمینه مطالعه، برقراری تمرکز، عدم سردرگمی، جلوگیری از اتلاف وقت و فهم بهتر مطالب می‌شود.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • chat
    یک نظر ارسال کنید