مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در خارج کشور

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی خارج کشور که توسط مجموعه پانسیون فاطمی به صورت مرحله به مرحله جهت مطالعه و بررسی دانشجویان محترم قرار داده شده که با مطالعه و بررسی کافی دانشجویان متقاضی میتوانند تصمیم گیری لازم را در این خصوص انجام دهند:

مرحله اول : انتخاب کشور

قدم اول در مسیر ادامه تحصیل در خارج از کشور برگزیدن کشور مناسب و درخور شرایط و روحیه دانشجو می باشد. آنچه که هر دانشجو می بایستی قبل از انتخاب کشور مورد نظر خود بداند شرایط تحصیلی، ریسک های احتمالی اخذ ویزای تحصیلی، قوانین کشور مقصد ، آب و هوا ، آینده شغلی، آداب و فرهنگ کشور مقصد (مانند پذیرش افراد خارجی) است. مثلاً استاندارد آموزشی با کیفیت و آب و هوای مناسب . فرهنگ مدرن و جامعه متشکل از اقوام مختلف در قاره امریکای شمالی باعث شده امریکا و کانادا جزو برترین مقاصد تحصیلی بشمار بیایند. در مقابل شرایط چالشی و رقابتی بازار کار در حین تحصیل و بخصوص بعد از اتمام تحصیل در آمریکا و کانادا و نیز شرایط سخت و برخورد سلیقه ای با اتباع ایرانی در زمان صدور ویزای تحصیلی در سفارتخانه ها و کنسولگری ها را می توان از معایب این کشور ها برشمرد.

  • نکته: به دانشجویان توصیه می شود که ترجیحاً ۱ سال قبل از اتمام مقطع تحصیلی خود در ایران و یا ۱ سال قبل از تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور ، با کسب اطلاعات دقیق و از منابع موثق (وبسایت های رسمی وزارت کشور ، سفارت خانه در ایران و دانشگاه های معتبر و مشاوره با افراد با تجربه در امر تحصیلات بین المللی ) مقصد نهایی خود را انتخاب کنند.
  • از انتخاب ۲ الی ۳ کشور متفاوت مطلقاً خود داری کنید. چرا که عدم تمرکز بر برنامه تحصیلی خود باعث کاهش شانس موفقیت در فرآیند اخذ پذیرش با شرایط فرد خواهد شد.

مرحله دوم: زبان

بعد از انتخاب کشور ، دانشجو می بایستی به ارتقا مهارت زبانی خود منطبق با استاندارد های ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزشی کشور متبوع خود مبادرت ورزد. این بدین معنی است که هر کشور با در نظر گرفتن اولویت برای تحصیل به زبان اول آن کشور، برای پذیرش دانشجویان بین المللی فیلتر های خاص خود را دارد که در اکثر موارد از دانشجویان میخواهد که در آزمون های بین المللی زبان (Goethe, TOEFL, IELTS) شرکت کنند.

مثلاً اگر امریکا یا کانادا را انتخاب کرده اید می بایستی با توجه به مقطع خود حداکثر تا قبل از اقدام به اخذ پذیرش، در آزمون ” تافل ” (TOEFL) حدنصاب مورد نیاز را کسب کرده باشید. یا اگر کشور هایی همچون آلمان و اتریش را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کرده اید می بایستی نمره لازم در آزمون زبان آلمانی “گوته” (Goethe) را داشته باشید.

  • نکته: دانشجویان توجه داشته باشند اگر چه زبان انگلیسی فراگیرترین زبان حال حاضر جهان می باشد اما در کشور هایی که زبان اول آنها انگلیسی نمی باشد (آلمان ، اتریش، ایتالیا و امثال آن ) اگر چه دانشجو می تواند در دوره ها به زبان انگلیسی شرکت کند اما در صورت تسلط کافی به زبان اول آن کشور تعداد رشته ها و دانشگاه ها و نیز شانس اشتغال در حین تحصیل خود را به مراتب ارتقا خواهد داد. در مطالب بعدی حتماً به تفسیر در مورد زبان های مختلف ، شرایط پذیرش ، سطوح مورد نیاز دانشگاه ها و … خواهیم پرداخت.

مرحله سوم: آماده سازی علمی

در این مرحله دانشجویان باهوش قبل از رسیدن به زمان اخذ پذیرش سعی میکنند که ملزومات علمی دانشگاه های کشور مقصد خود را یافته و آنها را بدست آورند. شاید سوالی که هم اکنون در ذهنتان پیش آمده باشد این است که منظور از ملزومات علمی چیست؟ از نظر کشور های توسعه یافته (جهان اول ) دانشجویان هر رشته بنا به مقتضیات علمی و کاربردی رشته ی تحصیلی خود برای آغاز و یا ادامه تحصیل در آن رشته می بایستی از دانش و سطح علمی تعریف شده در علوم مربوطه و پایه ای برخوردار باشند. شرکت در آزمون های ورودی مورد نیاز برای رشته های مختلف، نگارش مقالات “آی اِس آی” (ISI) ، شرکت در کنفرانس ها و همایش های بین المللی مربوط و … از مواردی هستند که در زمان اخذ پذیرش شما را از دیگر دانشجویان متمایز میکند.

مرحله چهارم: انتخاب رشته و دانشگاه

در کشور های تراز اول طیف وسیعی از رشته ها و گرایش های تحصیلی وجود دارد. در این قسمت دانشجو باید با توجه به علاقه، اولویت ها و شرایط خود رشته مورد نظر خود را انتخاب کند و طبق آن دانشگاه ها و مراکز علمی ارائه دهنده آن رشته را پیدا کرده و برای اخذ پذیرش اقدام نمایند. در زمان انتخاب و مراجعه به دانشگاه به نکاتی همچون : زمان پذیرش، مهلت ارسال مدارک، ترم های تحصیلی و چگونگی پیگیری فرآیند و نتیجه نهایی دقت کنید.

  • نکته : انتخاب رشته و دانشگاه خوب فقط و فقط با صرف زمان و حوصله امکان پذیر می باشد. برای اطلاع از استاندارد های دانشگاه ها و آشنایی با چگونگی مراجعه به هر دانشگاه و ارتباط با استاد و دپارتمان مربوطه می توانید به وبسایت دانشگاه مراجعه کنید. ( لطفاٌ به اینکه قبلا دختر خاله تون تو فنلاند رایگان درس خونده و یا پسر همسایتون رفته اتریش فاند گرفته بسنده نکنید که مبنی تصمیم گیریتون برای کشور و یا دانشگاه باشه. هر فرد شرایط و مقتضیات مخصوص به خودش رو داره)
  • در مقطع دکتری پیدا کردن استاد راهنما با زمینه کاری مرتبط با پروپوزال دانشجو و تبادل نظر در مورد پروپوزال پیشنهادی دانشجو از کلیدی ترین عوامل موفقیت و اخذ پذیرش و حتی دریافت بورسیه و کمک هزینه زندگی است.

مرحله پنجم: تهیه مدارک

عموماً همه دانشگاه ها در مقاطع مختلف مدارک تحصیلی و علمی یکسانی رو از دانشجو ها میخواهند. مدارکی که هر دانشجو بنا به مقطع تحصیلی مورد نظر میبایستی برای تشکیل پرونده به دانشگاه ارائه دهد به شرح زیر می باشد:

  • ریزنمرات و دانشنامه نهایی آخرین مقطع تحصیلی
  • توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی
  • رزومه تحصیلی
  • انگیره نامه
  • پورپوزال (مخصوص رشته دکتری)
  • پورتفولیو (مخصوص رشته های هنر)

مرحله ششم: تکمیل فرم پذیرش

یکی از مهم ترین مراحل اخذ پذیرش تحصیلی تکمیل فرم پذیرش است. ارائه اطلاعات دقیق ، کامل و انتخاب رشته مناسب با رشته پیشین و همچنین نحوه ارسال فرم از نکات مهم در این قسمت است. این فرم ها معمولا در وبسایت دانشگاه ها یافت میشود. که بعضاً به صورت آنلاین و یا باید بصورت کاغذی تکمیل شوند. برخی دانشگاه ها برای بررسی شرایط تحصیلی و احراز صلاحیت متقاضی برای صدور پذیرش هزینه دریافت میکنند ، که معمولاٌ بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار متغیر است و فقط از طریق کارت های اعتباری معتبر قابل پرداخت می باشد.

  • نکته: در این مرحله دانشجو گزینه اسکان متناسب (خوابگاه، خانه دانشجویی، هتل) خود را در کشور مقصد انتخاب و اقدامات لازم را طبق روال اعلام شده از طرف دانشگاه انجام میدهد.

مرحله هفتم : ارسال مدارک – پیگیری

تمامی مدارکی که در مرحله پنجم به آن اشاره شد بنا به رشته و مقطع تحصیلی باید برای دانشگاه ارسال شوند. این امر می تواند از طریق آنلاین و یا پست انجام گیرد. توجه فرمایید ارسال و دریافت مدارک شما از طرف دانشگاه به هیچ عنوان دلیلی برای اخذ پذیرش و قبولی در دانشگاه نمی باشد . این مرحله فقط به منظور ارزیابی اولیه دانشجو برای تطبیق با شرایط ورود به رشته مورد نظر می باشد.

بعد از ارسال و گرفتن تاییدیه دریافت مدارک شما می بایستی به صورت دوره ای با دانشگاه و منابع اطلاعاتی (ایمیل، استاد راهنما، تلفنی ) فرآیند پذیرش را چک کنید. در مواردی دانشگاه مدارک تکمیلی بیشتر و یا سوالاتی از دانشجو دارد که باید در زمان مقرر به آن رسیدگی شود. مصاحبه برای سنجش مهارت زبانی و علمی دانشجو (اکثراً در مقطع دکترا) از دیگر نکات احتمالی بعد از ارسال مدارک است که باید به آن توجه کرد.

مرحله هشتم: دریافت پذیرش – اقدام برای ویزا

در نهایت بعد از تایید تمام مدارک دانشجو و صدور نامه پذیرش توسط دانشگاه، دانشجو می بایستی برای اخذ ویزا و مقدمات سفر اماده شود. مرحله ویزا از کلیدی ترین قسمت های فرایند اعزام شما می باشد. از جمله کارهایی که فرد باید در این مرحله انجام دهد می توانیم به :

  • تعیین وقت سفارت – پرداخت هزینه وقت مصاحبه
  • تکمیل فرم ویزا مربوط
  • ارائه مدارک مربوط به اسکان در بدو ورود
  • تهیه مدارک تمکن مالی (حساب بانکی)
  • اسناد و مدارک هویتی
  • ارائه مدارک حامی مالی در زمان تحصیل
  • ارائه مدارک و دلایل مستند و موثق بازگشت به کشور
  • پرداخت هزینه ویزا

با توجه به اینکه شرایط هر فرد منحصر به فرد است تنها برنامه ریزی شخصی بصورت کلی عنصر اصلی موفقیت و کامیابی در این زمینه است.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • chat
    یک نظر ارسال کنید